border=0

5 Beste Cold Brew Cold Drip koffiezetapparaten

Koud brouwen is de laatste tijd een van mijn favoriete brouwmethoden geworden. Het is gemakkelijk te maken, smaakt geweldig en brengt mijn innerlijke koffie-nerd naar voren. Blijf lezen om erachter te komen wat mijn barista-keuzes zijn voor de beste koudzetkoffiezetapparaten en koude-druppelsystemen.

and cold drip to know which one better suites your taste. Maar hier gaat het om : je moet het verschil weten tussen koud brouwen en koud druppelen om te weten welke beter bij jouw smaak past. Dus laten we ze snel bespreken.

Wat is koude koffie?

Koud brouwen is een verzamelnaam die wordt gebruikt om koffie te beschrijven die is gemaakt door onderdompeling zonder gebruik van warmte. Dit betekent dat gemalen koffie gedurende het hele zetproces wordt ondergedompeld in koud of ijswater. Het eindresultaat is een niet-zure en verfrissende koffie. Maar omdat koud water wordt gebruikt, is de brouwtijd vrij >

Wat is koude druppelkoffie?

Koud druppelen daarentegen wordt gemaakt door >

Beste Cold Brew-koffiezetapparaten

Koudgezette koffiezetapparaten zijn er in alle soorten en maten. Je hebt zelfs geen luxe uitrusting nodig, want je kunt je standaard ijsthee-apparaat gebruiken om er wat van te maken. Er zijn echter een paar gespecialiseerde koudbrouwers die het proces handiger, malender en consistenter maken. Hieronder vind je mijn keuzes voor het beste koffiezetapparaat voor koud brouwen.

Toddy T2N Cold Brew-systeem

De Toddy is een koudbrouwer gericht op eenvoudige functies. Als zodanig is het een van de populairste brouwers om twee eenvoudige redenen. Het maakt geweldige koffie en het is super eenvoudig schoon te maken. De Toddy werkt door de bovenste container met gemalen koffie te vullen en deze vervolgens onder te dompelen in koud of gekoeld water. Verwijder binnen 12-24 uur de rubberen stop om de koffie vrij te maken en te genieten van een heerlijk koud brouwsel. Simpel toch? Ik zal het zeggen.

OXO Good Grips Cold Brew-koffiezetapparaat

De OXO is een koude brouwer die comfortabel op elk aanrecht zal zitten. De OXO werkt ongeveer hetzelfde als de Toddy hierboven, u voegt eenvoudig gemalen koffie en koud water toe aan de bovenste kamer, maar legt meer nadruk op consistentie. Het leuke van de OXO is dat hij een "regenmaker" -systeem heeft waarmee het water gelijkmatig over de koffiemaling kan worden verdeeld. Het komt ook met een ingebouwd metalen filter en ontgrendelhendel. U kunt dus met één beweging vers, gefilterd koud brouwsel extraheren. De OXO wordt geleverd met zowel de plastic zetkamer als de glazen beker eronder - omdat iedereen van een beetje wetenschap houdt bij het maken van koffie.

Barista-tip: zorg ervoor dat u een grof koffiemaalsel gebruikt voor zowel koud brouwen als koud druppelen. De maling moet dezelfde consistentie hebben als in een Franse pers.

Beste koude druppel koffiezetapparaten

Door de opkomst van alternatieve brouwmethoden heeft koude druppel een soort renaissance ondergaan. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten koude druppelmakers om uit te kiezen. In principe werken ze allemaal hetzelfde. Zoals bij de meeste koffiezetapparaten, geldt echter dat hoe hoger de prijs, hoe meer aanpasbaar en duurzaam de maker is (ook liefhebber!). Hieronder vind je 3 van de beste koude druppel koffiezetapparaten.

Iwaki Cold Drip Coffee Maker

De Iwaki is de perfecte koude infuus op instapniveau. Het is compact, duurzaam en zorgt voor een smakelijk brouwsel. Het wordt geleverd met een plastic waterreserve, hittebestendig glasvangst en een ingebouwd filter. Het enige nadeel is dat je de druppelsnelheid niet kunt aanpassen. De maker is ingesteld om elke 1,5 seconden ongeveer 1 druppel water te druppelen. Maar dit gebrek aan drip-instellingen wordt beperkt door de [easyazon_link identifier = ”B00JEQ5YAM” locale = ”US” tag = ”latartgui-20 ″] lage prijs [/ easyazon_link]. Dus als u besluit dat u later wilt upgraden, is de Iwaki een aankoop met een laag risico en een geweldige introductie tot koude infusie.

Bruer Cold Drip koffiezetapparaat

De Bruer is een door Kickstarter gefinancierde koude infuus. Meer dan 3000 mensen steunden de productie om het tot leven te brengen. Het be>

Update: De Bruer B1 heeft de originele Bruer vervangen. Het enige verschil is een nieuw ergonomisch ontwerp, maar het interne druppelmechanisme is hetzelfde.

Yama Cold Drip koffiezetapparaat

De Yama is iets recht uit een brekende set. Of liever het meest voorkomende koude druppelsysteem dat je in je lokale café ziet. Het is ontworpen om duurzaam te zijn met zijn houten frame, eenvoudig te reinigen met alle verwijderbare onderdelen, en ziet er gewoon goed uit. Omdat de Yama een hoogwaardige koude druppel is, heeft deze een zeer stabiel druppelsysteem. Dit wordt bereikt met de regelbare druppelaar, die zorgt voor consistente druppelsnelheden en een betere totale koffie. De Yama is een statement stuk passend voor elke koffieliefhebber.

Barista-tip: begin bij een koude druppel met een druppelsnelheid van 1 druppel / seconde, ga dan creatief aan de slag en experimenteer met verschillende druppelsnelheden en temperaturen.

Gevolgtrekking

Uiteindelijk is het beste koudzetkoffiezetapparaat of koud infuus afhankelijk van specifieke behoeften. Ik hoop dat ik een aantal goede keuzes heb geschetst om u op weg te helpen. In de komende weken zal ik een handleiding publiceren voor het maken van geweldig koud infuus en koud brouwsel, dus zorg ervoor dat u zich aanmeldt voor onze mailinglijst op onze startpagina om te weten wanneer het uitkomt.

Over de auteur Ivan Bez

Ivan is de oprichter van Latte Art Guide en een barista met meer dan 5 jaar ervaring. Hij houdt van koffie en wil mensen helpen hun koffie te verbeteren. Lees hier meer over hem.

Volg me op:

gerelateerde berichten

28 okt.2018

13 roze koffiezetapparaten voor chique huizen

03 jun, 2018

5 beste beoordelingen van Nespresso-apparaten: Barista's Choice 2019

Populaire posts

12 verschillende soorten koffie uitgelegd
Basics
30 januari 2016
Hoe melk te stomen voor Barista-koffie
Basics
22 februari 2013
De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade
Commentaar
29 okt. 2013
3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019
Slijpmachines beoordelingen
24 juli 2016