border=0

De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade

Elke barista kent die persoon. Je kent de een. De halfmager-halfvolle melkpersoon. De latte met 12 suikers persoon. De dubbele shot latte met een bolletje ijs en chocolade hagelslag persoon.

Ja, we kennen ze te goed en ze zijn de vloek van onze koffiedag. Ze halen ons uit het ritme en komen altijd op de meest ongemakkelijke tijd. Maar de klant heeft altijd gelijk, toch?

Ik zeg nee.

Een goede koffie kost tijd om te maken. Tegen de tijd dat je je melk stoomt , trek je aan het schot en bord je drankje op, dit duurt minstens een goede minuut. Dus het spijt me, mijn collega-klant, als je binnenkomt tijdens de ochtendkoorts, ik kan je niet helpen.

Ja, jij de bodybuilder die binnenkomt en zijn latte bestelt met 6 schoten. Ik zeg nee. De vrouw die van haar warme chocolademelk houdt, is verbrand. Ik kan niet helpen. En jij de man die vraagt ​​om een ​​soja chai latte met honing en melk precies 75 graden maar niet "teveel schuim" - ik vind je gewoon niet aardig.

Begrijp me niet verkeerd. Ik doe graag een speciaal verzoek wanneer ik de tijd heb. Maar als je elke dag meer dan 300 koffiedockets doorloopt met meerdere bestellingen, is het gewoon niet praktisch.

Als u consistent en efficiënt goede koffie wilt maken, kunt u met bestellingen van koffie echt roet in het eten zetten. Om nog maar te zwijgen over het gooien van het hele systeem en een >

Helaas kunnen we niet allemaal de luxe hebben om nee te zeggen. We bijten de kogel, doen de tijd en zetten de koffie ongeacht. Dit is het leven van de barista en er zijn ergernissen in elke klus. Het is echter altijd goed om een ​​beetje tirades te hebben en je frustraties van je borst te krijgen.

Dus, wat is de meest obscure koffie die je ooit op je werk hebt gemaakt? Vertel het ons hieronder.

Over de auteur Ivan Bez

Ivan is de oprichter van Latte Art Guide en een barista met meer dan 5 jaar ervaring. Hij houdt van koffie en wil mensen helpen hun koffie te verbeteren. Lees hier meer over hem.

Volg me op:

gerelateerde berichten

29 april, 2019

AeroPress Go: Eerste blik op de komende vernieuwing

24 nov. 2016

23 Black Friday en Cyber ​​Monday Coffee Deals 2018

Populaire posts

12 verschillende soorten koffie uitgelegd
Basics
30 januari 2016
Hoe melk te stomen voor Barista-koffie
Basics
22 februari 2013
De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade
Commentaar
29 okt. 2013
3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019
Slijpmachines beoordelingen
24 juli 2016