border=0

Latte Art Indian Chief

De latte art indian chief, gezicht of glimlachende man. Hoe je het ook noemt, het is zeker een glimlach op je werkplek. Deze latte kunst bevat ook een nieuwe techniek die we nog niet hebben bekeken, 'etsen'.

Ets is het proces waarbij je letterlijk op je koffie tekent om ontwerpen te maken met een tandenstoker of andere dunne staven, zoals de punt van een melkthermometer.

★★ Moeilijkheidsgraad: ★★★ ★★

Voorkennis vereist

Latte Art-proces

(1) Begin met het inschenken van een rosetta aan één kant van je kopje. In plaats van de melk door het midden van de rosetta-golven te laten lopen zoals je normaal zou doen, trek je de melk >zwanenontwerp leerden. Dit creëert het haar van je Indian Chief.

(2) Stop vervolgens het gieten en draai je kopje 90 graden naar de kant waar je het haar van de Indian Chief hebt gemaakt.

(3) Laat nu uw kan laag op de crema van de espresso naast het breedste deel van het haar vallen en laat de melk >

(4) Hier introduceren we de etstechniek. Zorg ervoor dat je een dun staafvormig voorwerp hebt, zoals een tandenstoker of barista-thermometer. De truc hier is om je hengel in het donkere gedeelte van de crema te dopen om als 'verf' te gebruiken die contrasteert met het wit van de melk. Een goede tip is wanneer u uw patronen tekent in plaats van uw staaf in een rechte beweging parallel aan de koffie te verplaatsen, deze onder te dompelen terwijl u gaat. Dit zorgt ervoor dat je alle donkere crema gebruikt die aan je staaf zit wanneer je deze in de koffie doopt.

(5) Nu maken we de gelaatstrekken van uw Indian Chief. Het is aan uw discretie en creativiteit om elke gelaatsuitdrukking te maken die u wenst. Ik vind het echter het beste om met de neus te beginnen, omdat dit je een centraal punt geeft dat het gezicht definieert. Ook als het hoofd van je Indian Chief gek is, kun je dit met je hengel repareren door de hengel rond de omtrek van de vorm te laten lopen om het meer rond te maken.

(6) Zodra je tevreden bent met de gelaatstrekken van je patroon, dien je het op en kijk je naar de glimlach en de geïmponeerde smirks die het met zich meebrengt.

Over de auteur Ivan Bez

Ivan is de oprichter van Latte Art Guide en een barista met meer dan 5 jaar ervaring. Hij houdt van koffie en wil mensen helpen hun koffie te verbeteren. Lees hier meer over hem.

Volg me op:

gerelateerde berichten

15 mei 2013

Latte Art Omgekeerde Rosetta-tulp

01 mei 2013

Latte Art Scorpion

Populaire posts

12 verschillende soorten koffie uitgelegd
Basics
30 januari 2016
Hoe melk te stomen voor Barista-koffie
Basics
22 februari 2013
De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade
Commentaar
29 okt. 2013
3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019
Slijpmachines beoordelingen
24 juli 2016