border=0

Reinigingstips voor koffiemachines voor professionele barista's

Veel factoren spelen een rol bij het produceren van een perfecte espresso , maar die cafés en mensen die echt uitblinken in het zetten van uitstekende koffie, hebben een paar gemeenschappelijke kenmerken, waaronder consistente reinigingstechnieken.

Op drukke dagen en in de drukte van de ochtend is het gemakkelijk om hygiënepraktijken te verwaarlozen. Maar het verschil tussen een goede koffie en een uitstekende koffie zijn een paar eenvoudige stappen.

Hieronder staan ​​enkele veelvoorkomende en niet zo veel voorkomende reinigingstips voor koffiemachines die u helpen de best mogelijke resultaten te produceren:

  1. Reinig tussen elke opname om overtollige koffiemaling in het groepshoofd te verwijderen. Zorg ervoor dat u een van uw volumetrische knoppen voor deze functie instelt om deze stap helemaal geen gedoe te maken.
  2. Veeg eventueel overgebleven koffiemolen in uw portafilter met een droge doek weg voordat u verse koffie erin maalt. Sommige mensen raden aan om je portafilter tussen de opnames door te spoelen, maar dit leidt meestal tot een druppelende portafilter en een rommelige druppel op de werkplek.
  3. Verwijder en reinig de filtermand en veeg de binnenkant van uw portafilters een paar keer per dag schoon. De frequentie is aan jou, maar hoe vaker hoe beter. De opeenhoping van oude, muffe koffieresten beïnvloedt de smaak van uw espresso.
  4. Zorg ervoor dat je je stoomstaaf schoonveegt en zuivert telkens je melk stoomt . Anders korst oude melk op het stoompijpje en in de punt.
  5. Purgeer al je groepshoofden volledig aan het einde van elke dag.
  6. Terugspoelen met chemicaliën aan het einde van elke dag. Als u zich zorgen maakt dat dit te vaak voorkomt, verminder dan gewoon de hoeveelheid gebruikte chemicaliën.
  7. Ga verder met het bovenstaande en geef het douchescherm wekelijks een wasbeurt (als u ze kunt verwijderen). Chemische terugspoelingen lossen niet altijd de oude maling op in het douchescherm. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, kun je een schok krijgen voor de hoeveelheid residu die je zult vinden. Het is het beste om dit dagelijks te doen, omdat je geen oude koffie gaat zetten als je het laat opbouwen.
  8. Verwijder aan het einde van elke dag eventuele overgebleven slijpdeeltjes in uw lekbak. Zorg ervoor dat u de maling handmatig verwijdert met een boorkop of een handdoek, omdat de fijne koffiemaling uw waterafvoer kan verstoppen.
  9. Reinig uw koffiemolen aan het einde van elke dienst, inclusief de binnenkant. De beste manier om dit te doen, is door een klein vacuüm te gebruiken om eventueel overgebleven maling op te zuigen.

De bovenstaande reinigingstips zijn slechts een deel van het proces van het maken van geweldige koffie op uw cappuccinomaker . Maar een ongerepte en schone omgeving verbetert alleen uw resultaten en de algehele smaak van uw koffie.

Heb je zelf tips? Post ze hieronder.

Over de auteur Ivan Bez

Ivan is de oprichter van Latte Art Guide en een barista met meer dan 5 jaar ervaring. Hij houdt van koffie en wil mensen helpen hun koffie te verbeteren. Lees hier meer over hem.

Volg me op:

gerelateerde berichten

11 mrt. 2016

Hoe koffie te zetten zonder koffiezetapparaat

30 januari, 2016

12 verschillende soorten koffie uitgelegd

Populaire posts

12 verschillende soorten koffie uitgelegd
Basics
30 januari 2016
Hoe melk te stomen voor Barista-koffie
Basics
22 februari 2013
De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade
Commentaar
29 okt. 2013
3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019
Slijpmachines beoordelingen
24 juli 2016