border=0

Cappuccino vs Latte - Wat is het verschil?

Een van de meest voorkomende vragen die ik als barista krijg, is: " Wat is het verschil tussen een cappuccino en latte - cappuccino versus latte.

In de praktijk zijn het twee zeer vergelijkbare drankjes, maar er zijn een paar be>

Cappuccino versus Latte

Zoals te zien is in het bovenstaande diagram, is het be>

Traditioneel heeft een cappuccino meer schuim en minder melk in vergelijking met de latte. Ook heeft een cappuccino chocoladepoeder bovenop, terwijl de latte dat niet doet (sommige cafés kiezen ervoor om geen chocoladepoeder te gebruiken, maar hierover later meer).

Wat betreft hun smaak zijn de twee drankjes vrijwel identiek. Een cappuccino smaakt iets zoeter door het chocoladepoeder bovenop, maar het is de textuur die je opmerkt bij consumptie. Omdat een cappuccino meer schuim heeft, smaakt deze dikker en kan worden genoten door het schuim eruit te lepelen. Terwijl de latte minder schuim heeft en veel soepeler en sneller naar beneden gaat.

Hieronder vindt u instructies voor het maken van een cappuccino vs latte. Je ziet aan de foto's dat de twee koffie erg op elkaar lijken. Maar het is wat er onder de oppervlakte telt.

Hoe wordt een cappuccino gemaakt?

Een cappuccino wordt als volgt bereid:

  1. Pak een shot espresso in een kopje
  2. Giet gestoomde melk in het kopje
  3. Giet 2-3 cm melkschuim in de beker
  4. Streep chocoladepoeder erop

(Of u kunt een snelkoppeling maken met een automatisch cappuccino-apparaat ).

Hoe wordt een latte gemaakt?

Een latte is als volgt gemaakt:

  1. Pak een shot espresso in een kopje
  2. Giet gestoomde melk in het kopje
  3. Giet 1 cm of een "vingerbreedte" van melkschuim in de beker
  4. Latte-kunst is optioneel

Wat zijn lattes en cappuccino's?

Een ding om op te merken is dat landen over de hele wereld hun cappuccino en koffie anders serveren. In de afbeeldingen hierboven werden bijvoorbeeld zowel de latte als de cappuccino geserveerd in een keramische kop. Dit is de typische serveermethode in de Verenigde Staten.

In Australië en Nieuw-Zeeland wordt een latte normaal gesproken geserveerd in een glazen glas. Het drankje is precies hetzelfde, alleen het vat is anders vanwege lokale trends.

Heeft een cappuccino chocoladepoeder bovenop?

Chocoladepoeder laten kloppen of chocoladepoeder niet? Dat is de vraag. Welnu, het is de vraag die het meeste debat veroorzaakt over hoe cappuccino's worden gemaakt.

get chocolate on top. Als je in Italië een cappuccino bestelt, krijg je er geen chocolade bovenop. get a good dash of chocolate powder. Terwijl als je een cappuccino in Australië, het VK of Nieuw-Zeeland bestelt, je een flinke scheut chocoladepoeder zou krijgen. De Verenigde Staten variëren van café tot café of chocoladepoeder wordt gebruikt.

Maar waarom is er zo'n meningsverschil?

Nou, er zijn twee redenen.

De eerste is dat er geen universele standaard of "rulebook" is over hoe een cappuccino moet worden gemaakt.

De tweede heeft opnieuw te maken met lokale trends. AKA maakt wat consumenten verwachten te vinden. Omdat ik uit Australië kom, heb ik mijn cappuccino altijd met chocolade erop gemaakt. Dit is hoe elk café het hier doet om meer onderscheid te maken tussen een latte en een cappuccino. Terwijl de consumenten bij u in de buurt mogelijk andere verwachtingen hebben.

Dus zou je chocoladepoeder niet moeten gebruiken?

Het antwoord is zeer onbevredigend: " het hangt af van uw lokale trends ". Maar ik raad aan om zowel met als zonder chocoladepoeder een cappuccino te maken, zodat je het verschil kunt vergelijken.

Wat moet u bestellen? Cappuccino versus Latte

Als je een fan bent van chocolade en extra schuim, is een cappuccino je favoriete drankje. Maar als u geniet van uw koffie met minder schuim en geen chocolade, dan is een latte de juiste keuze. Probeer elk van hen de volgende keer dat u een lokaal café bezoekt, laat ons dan weten welke u verkiest in de poll hieronder:

Liever een cappuccino of latte?

Bekijk resultaten

Bezig met laden ...

PS Laat ons in de reacties hieronder weten hoe je je latte en cappuccino maakt en waar je vandaan komt. Laten we eens kijken hoe de methoden wereldwijd verschillen!

Over de auteur Ivan Bez

Ivan is de oprichter van Latte Art Guide en een barista met meer dan 5 jaar ervaring. Hij houdt van koffie en wil mensen helpen hun koffie te verbeteren. Lees hier meer over hem.

Volg me op:

gerelateerde berichten

11 mrt. 2016

Hoe koffie te zetten zonder koffiezetapparaat

30 januari, 2016

12 verschillende soorten koffie uitgelegd

Populaire posts

12 verschillende soorten koffie uitgelegd
Basics
30 januari 2016
Hoe melk te stomen voor Barista-koffie
Basics
22 februari 2013
De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade
Commentaar
29 okt. 2013
3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019
Slijpmachines beoordelingen
24 juli 2016