border=0

Latte Art Scorpion

Zin om gevaarlijk te leven? Misschien ben jij het type persoon dat die extra adrenaline 'steek' nodig heeft om je 's ochtends wakker te maken.

Nou, als het drinken van een schorpioen je bloed niet laat pompen, zal niet veel dat doen! Een latte art schorpioen, dat wil zeggen.

Moeilijkheidsgraad: ★★★★★

Voorkennis vereist

Latte Art-proces

De schorpioen is een geavanceerde koffiekunsttechniek die uitstekende melkcontrole en kopbewustzijn vereist. Kruikplaatsing is essentieel voor deze koffiekunst.

(1) Dit ontwerp begint met het creëren van twee rosettagolven aan weerszijden van de beker. Je moet ervoor zorgen dat je begint met het gieten vanuit het midden van de beker en niet vanaf de achterkant, omdat je ruimte moet laten voor het lichaam van de schorpioen. Ik raad aan om je pour te vertragen bij het maken van de twee rosettas, anders schieten ze af en vullen de rest van de kop. U wilt de rozetten parallel aan elkaar maken aan de aangrenzende zijden van de beker.

(2) Zodra de twee rosettas aan beide kanten zijn gemaakt, wilt u uw kopje 180 graden naar de andere kant draaien. Nu maak je 1 tulpencirkel in het midden van de twee rosetta's. Zorg ervoor dat je de kan >

(3) Nu het lichaam compleet is, hoeven we alleen nog maar de staart en de angel van het koffieontwerp te doen. Het maken van de staart bestaat uit 3 delen en ze zijn tegelijkertijd klaar. De verbinding met het lichaam, de staart zelf en de angel van de schorpioen.

Begin met het maken van een kleine tulpencirkel in het lichaam van de schorpioen, maar in plaats van weg te trekken zoals je normaal zou doen, sleep je je kan terug naar je toe om de staart te maken. Dit is dezelfde techniek die we hebben gebruikt bij het maken van de zwaan en je moet ervoor zorgen dat de kan laag wordt gehouden en dicht bij de crema van de koffie. Zodra de staart de grens van de beker bereikt, wilt u deze terug buigen naar het midden van de beker.

(4) Nu zullen we de angel van de schorpioen creëren. We doen dit door een mini free pour heart te creëren. Houd uw kan eenvoudig op één plek vast en beweeg deze voorzichtig heen en weer om de hartcirkel te creëren. Zodra u tevreden bent met de grootte van de angel, trekt u uw kan omhoog om een ​​dunne gestage melkstroom te creëren en volgt u deze door het midden van uw nestcirkel om het hart en de angel te maken. En u hebt het koffieontwerp voltooid!

Side notes

Opluchting! Dat was moeilijk uit te leggen! Onthoud dat dit ontwerp voor latte kunst in het begin allemaal om >

Over de auteur Ivan Bez

Ivan is de oprichter van Latte Art Guide en een barista met meer dan 5 jaar ervaring. Hij houdt van koffie en wil mensen helpen hun koffie te verbeteren. Lees hier meer over hem.

Volg me op:

gerelateerde berichten

15 mei 2013

Latte Art Omgekeerde Rosetta-tulp

23 april 2013

Latte Art Sunrise

Populaire posts

12 verschillende soorten koffie uitgelegd
Basics
30 januari 2016
Hoe melk te stomen voor Barista-koffie
Basics
22 februari 2013
De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade
Commentaar
29 okt. 2013
3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019
Slijpmachines beoordelingen
24 juli 2016