border=0

Latte Art Tulip

Denk aan de latte art-tulp als een reeks harten bovenop elkaar. Dezelfde beweging gaat om het creëren van een tulp als een hart, behalve dat we ze op elkaar leggen om de koffiekunst te creëren.

★★★ Moeilijkheidsgraad: ★★ ★★★

Voorkennis vereist

Latte Art-proces

(1) Laat de kan aan de zijkant van de beker rusten en begin met schenken. Schud de kan met een constante beweging heen en weer terwijl u de kan naar de andere kant van de beker beweegt. Stop met gieten wanneer zich een halve cirkel vormt aan de andere kant van de beker en til je kan op.

(2) Plaats de kan weer op de beker aan uw kant van de beker en herhaal het proces in stap 1. Vorm deze keer echter de halve cirkel in de cirkel die u al hebt gemaakt. Stop dan met schenken en til je kan op.

(3) Herhaal stap 1 en 2 totdat uw kopje bijna vol is.

(4) Maak ten slotte je laatste halve cirkel, maar in plaats van het gieten te stoppen, til je de kan verticaal op (alsof je een hart wilt maken) om een ​​dunne, gestage stroom melk te creëren en volg je de kan tot een kant van de beker naar de ander. Dit zal een zuigkracht creëren die het koffieontwerp zal concurreren.

Over de auteur Ivan Bez

Ivan is de oprichter van Latte Art Guide en een barista met meer dan 5 jaar ervaring. Hij houdt van koffie en wil mensen helpen hun koffie te verbeteren. Lees hier meer over hem.

Volg me op:

gerelateerde berichten

15 mei 2013

Latte Art Omgekeerde Rosetta-tulp

01 mei 2013

Latte Art Scorpion

Populaire posts

12 verschillende soorten koffie uitgelegd
Basics
30 januari 2016
Hoe melk te stomen voor Barista-koffie
Basics
22 februari 2013
De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade
Commentaar
29 okt. 2013
3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019
Slijpmachines beoordelingen
24 juli 2016