5 beste melkopschuimerrecensies 2019: A Barista's Guide

Na tientallen melkopschuimers te hebben bekeken, hun mogelijkheden te hebben beoordeeld en met elkaar te vergelijken, heb ik vastgesteld dat de beste melkopschuimer de Breville Milk Caf é . Het is misschien aan de dure kant, maar zijn extra functies en bouwkwaliteit blazen zijn concurrenten uit het water. offers great value for money. Voor wie een goedkoper alternatief zoekt, biedt de Epica Automatic veel waar voor uw geld.

Meer...

Topkeuze: Breville Milk Cafe

Boordevol functies die geen van zijn concurrenten evenaren, stelt de Breville u in staat om uw melktemperatuur en dichtheid aan te passen allemaal in een afneembare roestvrijstalen kan.

Lees verder om erachter te komen hoe ik mijn beste melkopschuimer kies, inclusief functies om op te letten en de verschillen tussen de twee hoofdtypen, handheld en kanstijl, uit te leggen.

Wat is een elektrische melkopschuimer?

Iedereen houdt van wakker worden met een schuimige cappuccino of een soepele latte. Het is een van de simpele geneugten van het leven die je op weg helpen. Maar als je in het verleden van deze traktatie wilde genieten, moest je een espressomachine kopen om wat schuim te maken.

Dit was een erg dure oefening, want espressomachines kunnen meer dan $ 1000 kosten. Eerlijk gezegd denk ik niet dat iemand kan rechtvaardigen dat ze zoveel geld uitgeven om melk op te schuimen.

gelukkigdit is niet >

Vroeger moest je een espressomachine hebben om schuim te maken ... niet meer.

We hebben nu elektrische melkopschuimers die heerlijk schuim maken om je ochtendbrouwsel te voltooien. Ze zijn tienvoudig goedkoper en concentreren zich op het uitvoeren van één taak en het goed doen - het maken van geweldig smakend schuim.

Maar wat je misschien niet weet, is dat er twee soorten melkopschuimers zijn om uit te kiezen. Laten we de twee vergelijken, zodat u kunt beslissen welk model het beste bij u past.

Handheld versus Jug Milk Frothers

De twee soorten melkopschuimers zijn van het type "handheld" en "jug". Beide hebben de mogelijkheid om schuim te maken, ze doen gewoon hun werk anders.

Handheld Melkopschuimers

Handheld frothers zijn gewoon een gemotoriseerde snorhaar die schuim creëert door een garde te draaien met hoge snelheden onder het oppervlak van melk. Ze werken op batterijen en zijn door hun eenvoudige ontwerp zeer betaalbaar.

Het nadeel van draagbare frothers is dat je je melk apart moet opwarmen in een magnetron of fornuis voordat je begint met opschuimen - koude cappuccino is een nee-nee in mijn boeken.

Een draagbare melkopschuimer is een gemotoriseerde garde.

Jug Milk Frothers

Kruikachtige melkopschuimers combineren daarentegen de functies voor het verwarmen en opschuimen van melk in één product. Ze werken door inductiespoelen te gebruiken om de melk in de kan te verwarmen en tegelijkertijd een gemotoriseerde garde te gebruiken om lekker schuim te maken. Dit betekent geen gedoe met je magnetron en minder dingen om op te ruimen.

Ik ben een fan van apparaten die een proces eenvoudiger maken. Daarom geef ik de voorkeur aan melkopschuimers in de vorm van een kan boven handheld.

Kruikmelkopschuimers doden twee vliegen in één klap: ze verwarmen en schuimen de melk.

Nu we de technische functies hebben doorlopen, gaan we in op sappige dingen - de melkopschuimerrecensies. Ik heb besloten om de frothers in vijf winnende categorieën te verdelen:

Beste melkopschuimerrecensies: Top 5

Naam

Onze beoordeling

Type

Kopen van

Breville Milk Cafe

De winnaar!

Kruik

Kruik

Epica Automatic

Waarde kiezen

Kruik

Kuissential SlickFroth

Top Handheld

handheld

MatchaDNA

Budget Handheld

handheld

Winnaar: Breville Milk Cafe

Het Breville Milk Café is mijn favoriete opschuimer omdat het de mogelijkheid heeft om precies het schuim te maken dat je wenst, terwijl het extra functies toevoegt die geen van zijn concurrenten kan evenaren.

De goede

Ten eerste is de Breville de enige melkopschuimer waarmee u zowel de temperatuur van uw melk als de hoeveelheid schuim kunt instellen die u wilt maken. Gebruik eenvoudig de ronde draaiknop om uw melktemperatuur in te stellen van koud roeren tot 160 graden (70 ° C).

Om de hoeveelheid schuim die je wilt creëren te regelen, wordt de Breville geleverd met twee verwisselbare schuimschijven, één om glad latte microschuim te creëren en de andere om dicht cappuccinoschuim te maken. Het Milk Café geeft je ook de mogelijkheid om genoeg schuim te maken voor maximaal drie grote koppen koffie met zijn enorme capaciteit, is vaatwasmachinebestendig (je kunt de kan van de basis scheiden), heeft een opvallend roestvrijstalen ontwerp en kan een bedoel warme chocolademelk (gooi er wat chocchips in en kijk wat er gebeurt).

Maar wat ik echt leuk vind aan het Milk Cafe is de aandacht voor detail die het gebruik veel aangenamer maakt. Dit lijkt een trend met Breville-producten. Het Milk Cafe heeft bijvoorbeeld een echte kanuitloop in tegenstelling tot goedkopere modellen die volledig cirkelvormig zijn. Dit maakt het gemakkelijker om de melk soepel en consistent uit te schenken in plaats van alles in je kopje te spatten. Het wordt ook geleverd met een innovatieve dekselbehuizing waarmee je chocolade en siroop kunt toevoegen terwijl de melk opschuimt zonder je keuken te verpesten.

Kleine kritiek

Aan de negatieve kant is er echt niets mis mee, mijn enige klacht is dat de schuimschijf los kan raken wanneer de kan niet schoon is, omdat deze wordt vastgehouden door magnetisatie. Een goede spoeling na elk schuim en je zult dit probleem niet hebben. Het wordt zelfs aanbevolen om de kan na elk gebruik te spoelen, omdat u oude melk niet wilt opwarmen, omdat dit de smaak van uw schuim beïnvloedt. Al met al als u op zoek bent naar een topopschuimer die u aanpassingsmogelijkheden biedt die geen van zijn concurrenten kan evenaren, dan is de Breville de perfecte melkopschuimer voor u.

Pros

Cons

 • Exacte temperatuurregeling
 • Kan schuimdichtheid regelen
 • Vaatwasserbestendig
 • Aan de dure kant

Ook goed: Nespresso Aeroccino Plus

Wanneer u het beste van het beste koopt, komt dit meestal met een premie. Dit is wanneer u op zoek bent naar het product dat u de beste waar voor uw geld geeft. Qua melkstomer haalt de Nespresso Aeroc cino Plus deze categorie.

De goede

Voor zijn prijs is de Nespresso een geweldige melkopschuimer in termen van waarde, omdat het de mogelijkheid heeft om mooi dicht schuim te maken terwijl het de helft is van de prijs van de Breville hierboven. Net als de Breville gebruikt hij ook inductieverwarming om de melk op te warmen en een gemagnetiseerde draaiende schijf om het schuim te maken. Het wordt ook geleverd met twee schijven, één om dicht cappuccinoschuim te maken en de andere om latte melk te maken. Het is ook veel eenvoudiger om te gebruiken, omdat je maar op één knop hoeft te drukken om te beginnen met opschuimen. Naar mijn ervaring duurt het opschuimproces tussen de 70-100 seconden en ontstaat er voldoende schuim om 1 grote of 2 kleine drankjes te maken.

De compromissen

Maar wat brengt het lagere prijspunt in gevaar? Het is vooral meer maatwerk en extra functies. In tegenstelling tot de Breville geeft de Nespresso u niet de mogelijkheid om de temperatuur van uw schuim in te stellen (anders dan warm en koud). De Nespresso brengt uw melk altijd tot 140-150 graden (60-65 ° C), wat de optimale melktemperatuur is om de natuurlijke zoetheid in melk naar voren te brengen. Als je je melk heter wilt, loop je het risico dat je hem verbrandt, maar je kunt hem altijd een magnetronstoot geven. Ook is de hellingshoek niet zo stabiel als de Breville, maar het werkt meestal goed. Een ander ding om op te merken is dat de Nespresso Aeroccino niet vaatwasmachinebestendig is. Je moet het schoonmaken door het na elk gebruik onder je kraan af te spoelen. Ook als je meerdere koffies voor meerdere personen per dag maakt, is de Aeroccino Plus misschien te klein, maar het is de ideale maat voor een of twee personen. Uiteindelijk, als u op zoek bent naar een melkstomer die snel schuim en voor een goede prijs dicht schuim kan maken, is de Nespresso Aeroccino Plus een geweldige keuze.

Pros

Cons

 • Maak zowel cappuccino als latte-schuim
 • Start en stop met één druk
 • Geweldig ontwerp
 • Geen temperatuurregeling
 • Niet vaatwasmachinebestendig

Budgetkeuze: Epica Automatische Melkopschuimer

De Epica Automatische Melkopschuimer is de beste budget melkopschuimer. Ik zie het graag als de wit gelabelde Nespresso Aeroccino omdat het veel van zijn functies deelt.

De goede

De Epica maakt gebruik van inductieverwarming, heeft dezelfde capaciteit als de Nespresso (125 ml voor schuimbereiding en 250 ml voor warme melk), dezelfde twee warmteopties (koud of warm tot 140 graden) en is van roestvrij staal. Natuurlijk zijn er altijd een paar compromissen wanneer je een product met een lagere prijs koopt, maar als je tevreden bent met een fatsoenlijke melkopschuimer zonder alle toeters en bellen, dan is de Epica een geweldige keuze voor jou.

Epica versus Nespresso Aeroccino Plus

Laten we nu eens kijken naar de verschillen tussen de Epica en Nespresso Aeroccino. Het be>

Dus welke moet je krijgen? De Nespresso Aeroccino of Epica? De Epica is meestal een goede 20-30 dollar goedkoper dan de Nespresso. Dus als u een beetje budgetbewuster bent of een melkopschuimer wilt testen voordat u mogelijk een upgrade uitvoert, is de Epica de juiste keuze. De Aeroccino is echter de betere waarde-opschuimer vanwege zijn vermogen om verschillende niveaus van schuim, reinigbaarheid en een opvallender uiterlijk te creëren.

Pros

Cons

 • Zeer betaalbaar
 • "White label" van Aeroccino Plus
 • Onafhankelijke warmte- en koelknoppen
 • Kan alleen cappuccinoschuim maken
 • Kan verbrande melkvlekken achterlaten
 • Niet vaatwasmachinebestendig

Beste handheld: Kuissential SlickFroth

De Kuissential SlickFroth is de beste draagbare melkopschuimer. Hoewel ik heb opgemerkt dat ik een grotere fan ben van jug-stijl frothers, omdat ze de melkschuim- en verwarmingsstappen combineren, zijn er mensen die de voorkeur geven aan handbediende frothers met handbediening - ze zijn ook veel goedkoper! Dus bij het kiezen van een goede draagbare melkopschuimer in deze klasse moest het voldoen aan een paar be>

De goede

Wat betreft duurzaamheid heeft de SlickFroth een roestvrijstalen handheld en garde met een solide ergonomische handgreep en rubberen grip aan de buitenkant. Dit betekent dat het niet alleen opvallend is om naar te kijken, maar het zal ook niet breken als het van de toonbank valt in vergelijking met goedkopere plastic modellen. In termen van gebruiksgemak kon de SlickFroth niet eenvoudiger worden. Het enige wat je doet is de schakelaar naar voren schuiven om de garde meteen te laten draaien. Wat ik vond dat de SlickFroth uitblonk in vergelijking met andere draagbare frothers is dat het een veel sneller koppel heeft, terwijl goedkopere modellen de neiging hebben om een ​​paar seconden te nemen om op schuimsnelheid te komen. De SlickForth komt op volle snelheid in minder dan een seconde.

Hoe is het met schuim?

Dus de SlickFroth heeft een goede bouw en is gemakkelijk te gebruiken, maar hoe komt het schuim eruit? Uitstekend. Dankzij het koppel maak je in minder dan 20 seconden geweldig cappuccinoschuim. Plaats eenvoudig het pijpje onder het oppervlak van de melk, zet het aan en draai het rond uw kopje totdat u zoveel schuim krijgt als u wenst. Het wordt ook geleverd met batterijen in tegenstelling tot sommige modellen.

Pros

Cons

 • Snel koppel
 • Makkelijk te gebruiken
 • Rubber handvat
 • Moet melk apart opwarmen
 • Handmatig opschuimen (hoewel dit een professional kan zijn)
 • Niet vaatwasmachinebestendig

Budget Handheld: MatchaDNA Melkopschuimer

Handheld melkopschuimers zijn al goedkoop. Dus als u op zoek bent naar een 'budget'-handheld melkopschuimer, kunt u gemakkelijk onder de $ 10 komen. De MatchaDNA elektrische melkopschuimer is onze budgetkeuze .

De goede

Bij MatchaDNA draait alles om eenvoud. Het werkt precies hetzelfde als de SlickFroth hierboven. Druk gewoon op de knop op het handvat en kijk hoe het wegschuimt. Binnen 30 seconden kun je kwaliteitsschuim maken.

De slechte

Uiteraard is het de goedkoopste optie die met een paar nadelen gepaard gaat. De eerste batterijen zijn niet inbegrepen in dit product, dus zorg ervoor dat er een paar AA's in uw huis liggen voordat u bestelt. Het volgende is de koppelsnelheid. Hoewel de MatchaDNA zijn werk doet, is het een beetje >

Pros

Cons

 • Zeer goedkoop
 • Makkelijk te gebruiken
 • Maakt het schuim dat u wenst
 • Geen batterijen inbegrepen
 • Korte houdbaarheid
 • Bit >

Gevolgtrekking

Dat sluit onze blik op de melkopschuimers af. Zoals je kunt zien, is er een behoorlijk bereik om uit te kiezen. Ik zal deze pagina voortdurend bijwerken als er nieuwe producten op de markt komen, dus houd een oogje in het zeil. Je doel is nu om de melkopschuimer te kiezen die bij je past. Laat ons weten welke melkopschuimer je uiteindelijk gaat kopen en of je akkoord gaat met mijn selecties.

Over de auteur Ivan Bez

Ivan is de oprichter van Latte Art Guide en een barista met meer dan 5 jaar ervaring. Hij houdt van koffie en wil mensen helpen hun koffie te verbeteren. Lees hier meer over hem.

Volg me op:

gerelateerde berichten

19 januari 2019

Waar te koop K Cups goedkoop: 5 opties onthuld

28 okt.2018

13 roze koffiezetapparaten voor chique huizen

Populaire posts

12 verschillende soorten koffie uitgelegd
Basics
30 januari 2016
Hoe melk te stomen voor Barista-koffie
Basics
22 februari 2013
De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade
Commentaar
29 okt. 2013
3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019
Slijpmachines beoordelingen
24 juli 2016