3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019

Dit is de deal: als je geen goede koffiemolen gebruikt, smaakt je koffie vreselijk .

Meer...

than your coffee maker, as without a consistent grind your coffee will either taste too weak or bitter. Ik zal zelfs verder gaan en zeggen dat je molen be>
Zelfs de wereldkampioen barista kan geen smakelijke koffie zetten met een slechte molen.

Dus wat is dan de beste koffiemolen voor thuisgebruik?

Voor degenen die een snelle aanbeveling willen, klik door de onderstaande tabel ... maar voor de koffie geeks die er zijn, bereid je voor om het konijnenhol in te gaan terwijl ik alles deel wat ik heb geleerd over grinders in mijn 5 jaar als barista .

We behandelen alles van het budgetteren van grinders, verschillen tussen bramen, en simpelweg waarom een ​​goede grinder je barista-game zal verbeteren.

Top 3 beste koffiemolens

Slijper

wetsteen

Maalinstellingen

Doser

Breville Smart

40 mm conische bramen van roestvrij staal

60

Doserloze uitvoer met optionele opvangbak

Rancilio Rocky

Platte bramen van 50 mm roestvrij staal

50

Doserless output (doser versie beschikbaar)

Baratza Vario 886

54 mm keramische platte bramen

230

Programmeerbare automatische dosis met digitaal display

Budgettering voor een grinder (het draait allemaal om ROI)

Als je al naar enkele koffiemolens hebt gekeken, heb je misschien een enorme schok, omdat sommige van hen meer kosten dan espressomachines zelf!

Ik voelde precies hetzelfde toen ik mijn eerste koffiemolen kocht, omdat ik dacht dat de espressomachine mijn # 1 prioriteit was.

In werkelijkheid zou je ze moeten beschouwen als twee kanten van dezelfde medaille.

Zonder de ander kun je geen goede koffie zetten.

Maar als ik moest kiezen, zou ik altijd kiezen voor de beste koffiemolen boven een espressomachine, alsof je een slechte maling hebt, zelfs een Synesso Hydra (een zeer expressieve espressomachine) kan geen goede koffie zetten.

Dus hoeveel geld moet je inzetten voor een molen?

Het hangt allemaal af van uw budget, maar over het algemeen geldt dat hoe duurder de molen, hoe nauwkeuriger en duurzamer het is. (Meestal wel).

Maar ik kan je horen zeggen: "Geef me verdomme nummers". Dus ik zal verplichten.

De onderstaande tabel neemt het giswerk weg van het budgetteren voor een molen.

Begroting

Espresso machine

Slijper

Grinder% van budget

$ 300

$ 150

$ 150

50%

$ 500

$ 250

$ 250

50%

$ 1000

$ 700

$ 300

30%

$ 1500

$ 1100

$ 400

27%

$ 2000

$ 1500

$ 500

25%

$ 3000

$ 2250

$ 750

25%

$ 5000

$ 3750

$ 1250

25%

U zult merken dat naarmate de prijs van de espressomachine stijgt, het aandeel van uw budget voor de koffiemolen daalt.

Evenzo, hoe goedkoper uw espressomachine, hoe meer van uw budget u aan de molen zou moeten besteden.

Dit komt omdat wanneer u een kleiner budget heeft, uw grinder u een betere ROI (rendement op "koffie" -investering) oplevert.

Vervolgens gaan we bespreken waarom een ​​koffiemolen be>

Waarom is een goede grinder zo be>

Dus waarom heb je in vredesnaam zelfs een koffiemolen nodig? Kun je niet gewoon naar je plaatselijke café gaan en wat voorgemalen koffie vragen?

Als u het maximale uit uw espressomachine wilt halen, is het antwoord een volmondig nee .

Laat me uitleggen waarom:

 • Versheid: Malen van verse bonen is essentieel voor het produceren van geweldige espresso. Voorgemalen koffie snijdt het niet, omdat het snel degradeert, niet instelbaar is en de veranderende elementen die de koffiekwaliteit beïnvloeden niet kan compenseren. to grind fresh coffee and extract it straight away. Voor de beste resultaten moet u verse koffie malen en deze meteen extraheren.

 • Every barista knows you have to adjust your grind settings several times a day. Instelbaar: Elke barista weet dat u uw maalinstellingen meerdere keren per dag moet aanpassen. Dit komt omdat variabelen zoals luchtvochtigheid, temperatuur en bonenleeftijd allemaal van invloed zijn op uw extractietijd. Met een goede koffiemolen kunt u deze variabelen aanpassen . Voorgemalen koffie kan dit niet omdat het is ingesteld op één deeltjesgrootte.

 • Consistentie: zonder een consistente molen verspil je veel koffie om je maling goed te krijgen. Een goede maling zorgt ervoor dat u uw resultaten opnieuw kunt repliceren.

Mijn huidige opstelling, maar je hoeft niet veel uit te geven voor een geweldige thuismolen.

Wat maakt een goede (en slechte) koffiemolen?

Dus nu weet je waarom je een grinder nodig hebt, maar wat is een goede ?

Dit is een be>
Vaker wel dan niet is dit niet het resultaat van de espressomachine, maar eigenlijk de molen die ze gebruikten.

Espresso is immers heet water dat door gemalen koffie wordt geleid. Je kunt geen kwaliteitskoffie verwachten als je een niet-standaard grinder gebruikt. Als je weet hoe je de rommel moet doorsnijden, bespaar je veel tijd.

Dus waar moet je op letten?

Lees eerst deze be>

Ik heb een braamkoffiemolen nodig. Al het andere is rotzooi!

Klik om te tweeten

Burr-koffiemolen (goed)

Een "braammolen" beschrijft de manier waarop een molen zijn koffie maalt. Ze werken met één stationaire schijf en één draaiende schijf.

Dit zorgt voor fantastische prestaties en nauwkeurigheid en is daardoor de gouden standaard geworden voor het malen van koffie.

Goede cafés gebruiken strikt commerciële slijpmachines omdat ze de meest gelijkmatige en uniforme slijpdeeltjes produceren.

Het is dus logisch om een ​​braammolen in je thuisinstelling op te nemen, omdat elk ander type je sub-standaard resultaten zal geven.

We bespreken braammolens later in dit artikel meer gedetailleerd, maar laten we eerst snel bespreken welke slijpmachines u moet vermijden.

Blade koffiemolens (slecht)

Het alternatief voor slijpmachines zijn "spinning blade" -slijpmachines. Blijf weg van deze!

Draaibare slijpmachines zijn suitable for espresso. op geen enkele manier geschikt voor espresso.

In plaats van uniforme deeltjes te maken, KRUIMEN de bonen eenvoudigweg in ongelijke delen.

Messenslijpmachines zijn alleen geschikt voor brouwmethoden die niet zo sterk afhankelijk zijn van de maalgraad, zoals French Pre ss , maar als u de keuze hebt, moet u altijd kiezen voor een slijpmachine, ongeacht de brouwmethode.

Veel mensen realiseren zich niet hoe slecht mes slijpmachines zijn, daarom is KRUPS F203 Splice de best verkopende slijpmachine op Amazon.

Laat u niet misleiden door de beoordeling 'bestseller'. Dit is een van de slechtste grinders die je kunt kopen.

Ik zal je laten zien waarom.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe een slijpmachine verschilt van draaiende slijpmachines.

Merk op hoe links de maalmolen consistente en gelijkmatige deeltjes produceerde, terwijl de draaiende maalmachine de koffie in ongelijke delen splitste.

Een snel experiment dat ik thuis deed met mijn braam en messengrinder. (c) Latte-kunstgids.

Als je dat mes gesneden koffie in je espressomachine doet, zou je de slechtste, gemalen en ondergeëxtraheerde espresso ter wereld proeven.

Maar dat is niet het meest frustrerende.

Het meest irritante aan het gebruik van een draaiende slijpmachine is dat geen twee maal hetzelfde zal zijn! Stel je voor dat je een goed smakende espresso wilt maken zonder een consistente maling ... je verspilt veel koffie dat is zeker.

Eerlijk gezegd, als het geen braammolen is, is het je tijd niet waard!

Verschillende soorten braam koffiemolens

Maar hier is het lastige wat de meeste gidsen op internet niet vermelden - niet alle slijpmachines zijn gelijk gemaakt!

Dit komt omdat de prijs van koffiemolens voor bramen wordt beïnvloed door de bouwkwaliteit, functies en de werkelijke bramen die in de machine worden gebruikt.

We gaan al deze elementen bespreken, maar we beginnen met de basisprincipes - de twee be>

 • Conische slijpmachines
 • Vlakke slijpmachines

Het debat over welke van de bovenstaande bramen beter is, is als Playstation versus Xbox ruzie maken.

Beide molens hebben hun voor- en nadelen en voorstanders aan beide kanten. Maar over het algemeen zijn zowel conische als platte molens voldoende om thuis een heerlijke espresso te maken.

De be>
Het oordeel is nog steeds niet bekend, maar het is beter, maar de meeste high-end consumentenfabrikanten hebben de neiging om platte bramen te verkiezen boven conische vanwege hun nauwkeurigheid, terwijl cafés conische bramen gebruiken, zijn meestal populairder vanwege minder warmteafgifte.

Als je weet hoe conische en platte bramen verschillen, kun je beter bepalen wat beter past bij je budget en behoeften.

Conciële slijpmachines

Conische slijpmachines hebben twee be>

Conische bramen maken gebruik van de zwaartekracht om de bonen te voeden, wat resulteert in minder warmte. (c) Latte-kunstgids.

De be>

 • Het slijpt met een >
 • Het creëert "bimodale" slijpdeeltjes. Dit betekent dat het twee sets maling creëert: een kleinere maling en een iets grotere maling. Het eindresultaat is een sterkere 'full body'-espresso. Sommige voorstanders van platte slijpmachines zeggen dat dit geen goede zaak is, omdat het betekent dat de maling niet gelijkmatig wordt geëxtraheerd.

 • Meer vergevingsgezind om in te bellen in vergelijking met platte slijpmachines omdat de mix van kleine en iets grotere maling u meer "beenruimte" geeft om een ​​soortgelijk schot voor een >

Ik adviseer huishoudelijke conische slijpmachines voor de thuisbarista die net begint aan hun koffiereis.

Dit komt omdat ze meer vergevingsgezind zijn om op te zetten en meestal de goedkopere optie zijn. Het nadeel is dat naarmate de koffie ouder wordt, je de maling iets moet aanpassen omdat de bonen essentiële oliën verliezen.

De Breville Smart Grinder aan de rechterkant is een voorbeeld van een grote conische slijpmachine op instapniveau.

Vlakke slijpmachines

Vlakke slijpmachines werken door twee "platte" slijpmachines te gebruiken om de koffie te malen. Eén braam is verantwoordelijk voor het draaien en malen van de koffie, terwijl de andere braam stationair blijft en dichter of verder weg van de draaiende braam beweegt om de maalinstelling in te stellen.

Platte bramen produceren meestal meer nauwkeurige deeltjes, maar genereren meer warmte met een hoog volume. (c) Latte-kunstgids.

On>
Het be>
Het be>

 • Ze produceren een meer uniforme maalverdeling in vergelijking met conische bramen.

 • De gelijkmatige maling zorgt voor een gelijkmatige verzadiging van de koffie, terwijl conische maling niet het gevolg is van deeltjes met een iets andere grootte.

 • De koffie heeft minder blootstelling aan de braammessen, hoewel platte braammolens moeten draaien met een hoger toerental in vergelijking met conische bramen. Dit betekent meer warmteafgifte. Platte bramen van een hoger uiteinde hebben mechanismen om deze warmte te verminderen, zodat grotere bramendiameters de malingstijd verminderen.

Ik raad platte koffiemolens aan voor diegenen die op zoek zijn naar precisie in hun maling. Dit komt omdat platte slijpmachines meer uniforme slijpdeeltjes creëren.

Het nadeel van deze precisie is dat u mogelijk uw maalinstellingen vaker moet aanpassen, afhankelijk van de bouwkwaliteit van de molen. Je zou ook kunnen stellen dat hitte een probleem kan zijn, maar dit is een verwaarloosbare zorg voor thuisespresso omdat je overdag geen 100+ koffie maakt.

De Baratza Vario 88 6 aan de rechterkant is een voorbeeld van een precieze platte slijpmachine die favoriet is bij precisieliefhebbers.

Welke moet je krijgen? Conisch versus plat?

Uiteindelijk is het vonnis nog steeds niet goed.

Maar voor thuisgebruik vind ik dat je meer moet wegen op de nauwkeurigheid van een molen. , and because of this I have a personal bias towards flat burr grinder s as heat is not an issue with low volume. Dit komt omdat je thuis de tijd hebt om de perfecte koffie te zetten , en daarom heb ik een persoonlijke voorkeur voor platte grinder omdat warmte geen probleem is met een laag volume. Als je in een commerciële omgeving bent, zou ik voor een conische gaan.

Maar uiteindelijk kun je ook niet fout gaan zo>
In termen van smaakprofiel zeggen sommige advocaten ook dat conische bramen "helderdere" en "fruitigere" elementen in koffie naar voren brengen, terwijl platte bramen de "aardachtige" en "karamel" tonen versterken.

Dus je smaakvoorkeur is misschien de betere indicatie van welk type grinder je moet krijgen, want zodra je op de middel>

Andere overwegingen met betrekking tot de molen

Als je verdergaat met de braamtypen, zijn er nog een paar andere overwegingen die je moet maken bij het kiezen van de beste koffiemolen voor thuis. Dit zijn:

 • Braammaat
 • Duurzaamheid van roestvrij staal versus keramische braam
 • Of de molen een doseerder heeft, doseervrij is of een opvangbak heeft
 • Automatische dosering / Timers

Braamgrootte oppervlakte

Niet alle bramen zijn even groot.

Koffiemolens op instapniveau hebben meestal kleinere bramen, terwijl hogere en commerciële molens grotere bramen hebben.

Dus natuurlijk is de volgende vraag die moet worden gesteld: "heeft de braammaat invloed op de kwaliteit van de maling?"

Het korte antwoord: ja .

De voordelen van grotere slijpmachines zijn:

 • Grotere koffiemolens hebben het voordeel dat ze niet zo snel hoeven te draaien om dezelfde hoeveelheid koffie te malen. Dit vertaalt zich naar minder warmteafgifte in het slijpproces.

 • Het volgende voordeel is de slijpnauwkeurigheid. Typisch hoe groter de braam, hoe groter de nauwkeurigheid en consistentie die het heeft. Maar merk op dat dit ook afhangt van het materiaal en de duurzaamheid van de bramen

Deze grote bramen zijn echter meestal alleen te vinden in commerciële slijpmachines. Voor thuisgebruik zijn standaard bramen prima geschikt en moet meer aandacht worden besteed aan de duurzaamheid van de bramen en de bouwkwaliteit.

Roestvrij staal versus keramische duurzaamheid

Als je verder gaat met de grootte van de braam, is de volgende overweging die je moet maken, van welk materiaal de eigenlijke braam is gemaakt.

Het materiaal is be>
In het algemeen zijn slijpmachines roestvrij staal of keramiek. Als u een slijpmachine van iets anders vindt, blijf dan duidelijk, want u verspilt uw geld.

Bramen van roestvrij staal

Bramen van roestvrij staal zijn de meest voorkomende van de twee soorten. Dit komt omdat ze veel goedkoper zijn om te produceren, maar dit betekent niet dat ze niet zo goed zijn.

Duurzaamheid is hun voordeel, maar ze worden sneller bot.

The main benefits of stainless steel burrs is that they're more durable and cost effective when compared to ceramic. Voordelen: de be>
Verder hebben ze de neiging om een ​​"schonere smakende" espresso te produceren omdat ze deeltjes produceren die meer in grootte vergelijkbaar zijn. Baratza deed een interessante blinde test op de smaakverschillen tussen keramiek en bramen.

Nadelen: Het be>
Maar als u grinder voor commercieel gebruik krijgt, moet u onderzoeken of de grinder ontwerpelementen heeft om dit te verminderen. Verdere bramen van roestvrij staal zijn sneller sneller bot dan keramiek, maar vanwege hun lage kosten zijn ze gemakkelijk te vervangen.

Keramische Bramen

Keramische bramen zijn het minder gebruikelijke en duurdere materiaal en worden over het algemeen beschouwd als de meer premium en nauwkeurige optie.

Keramische bramen blijven veel >

Cermaic burrs retain their sharpness and resist bluntness for an extremely long period (on average twice as long as stainless steel). Voordelen: Cermaic bramen behouden hun scherpte en zijn bestand tegen botheid gedurende een extreem >
Verder absorberen of behouden ze geen warmte in tegenstelling tot roestvrijstalen bramen, wat betekent dat de koffie >

Nadelen: Het be>
Hierdoor koop je een vervangende braam die veel duurder is. Maar zo>

Doser vs Doserless vs Collector Grinder

Een van de be>

Slijpmachines Met Dosers

Een doseerder is een kamer die gemalen koffie verzamelt. Daarbinnen bevindt zich een taartvormige verdeler die draait met een hendel. Met dit mechanisme kunt u bij elke beweging dezelfde hoeveelheid koffie in uw groepskop "doseren".

Een doseerder is handig in commerciële omgevingen omdat deze veel sneller is dan een doseerloze grinder. Dit komt omdat u altijd versgemalen koffie klaar hebt staan ​​om te worden geëxtraheerd met een hendel aan het hendeltje en elke trek verdeelt ongeveer dezelfde hoeveelheid gemalen koffie.

Doseerloze slijpmachines

Doseerloze slijpmachines daarentegen zijn precies zoals ze klinken. Ze hebben geen koffiekamer om gemalen koffie te verzamelen, maar malen ze op verzoek rechtstreeks in uw groepshoofd.

Het be>

Slijpmachines Met Verzamelbakken

De laatste optie zijn slijpmachines met een opvangbak. Dit zijn eenvoudig doseerloze slijpmachines die rechtstreeks in een opvangbak malen. Ze hebben geen vergrendelingsmechanisme om uw groepshoofd in te zetten.

Bakkenverzamelaars zijn daarom de goedkoopste van de drie opties en zijn speciaal gebouwd voor het zetten van koffie in plaats van het maken van espresso. De onderstaande Baratza En-kern is een voorbeeld van een populaire grinder. Je kunt ook direct in je groepshoofd malen, maar het is geen standaard of automatische dosis.

Welk type dosering raad ik aan?

Omdat deze handleiding zich richt op thuisgebruik, is het geen verrassing dat ik een voorstander ben van doseringsloze slijpmachines op aanvraag boven doseer- en opvangbakken.

Dit komt omdat je in een huiselijke omgeving geen doseerapparaat nodig hebt, omdat je niet elke dag honderden koffies maakt en er geen reden is om een ​​verzamelbak voor espresso te gebruiken.

Uw primaire zorg zou versheid moeten zijn. Zoals wanneer u een molen met een doseerapparaat gebruikt, loopt u het risico dat oude koffie in uw kamer achterblijft die uw maling verontreinigt. Het gebruik van oude koffie heeft een slecht effect op de smaak van uw espresso.

Een doseervrije grinder elimineert dit risico.

Grinder Timers / Auto-Dose

Sommige molens worden geleverd met programmeerbare timers waarmee u bij elk gebruik dezelfde hoeveelheid koffie kunt malen.

Grinder timers zijn overwegend een functie in on-demand doserless grinders. Dit komt omdat doseermolens geen gebruik maken van timers omdat de gemalen koffie in de koffiekamer wordt bewaard.

Malingstimers op doseermolens zorgen voor een grotere consistentie omdat u niet raadt hoeveel koffie u nodig hebt voor uw groepshoofd.

De beste koffiemolens Conclusie

Opluchting! Dus dat besluit deze epische gids. Als je nog vragen hebt over waar je op moet letten bij het kopen van een koffiemolen, of gewoon een second opinion nodig hebt over een grinder die je wilt kopen, plaats dan een reactie hieronder en ik neem contact met je op.

Over de auteur Ivan Bez

Ivan is de oprichter van Latte Art Guide en een barista met meer dan 5 jaar ervaring. Hij houdt van koffie en wil mensen helpen hun koffie te verbeteren. Lees hier meer over hem.

Volg me op:

gerelateerde berichten

28 okt.2018

13 roze koffiezetapparaten voor chique huizen

03 jun, 2018

5 beste beoordelingen van Nespresso-apparaten: Barista's Choice 2019

Populaire posts

12 verschillende soorten koffie uitgelegd
Basics
30 januari 2016
Hoe melk te stomen voor Barista-koffie
Basics
22 februari 2013
De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade
Commentaar
29 okt. 2013
3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019
Slijpmachines beoordelingen
24 juli 2016