border=0

Hoe maak je een uitstekende espresso-opname

Zelfs als een Barista geweldige latte-kunst kan maken, wat heeft het dan voor zin om het te drinken als de koffie vreselijk smaakt? Gelukkig is het maken van de perfecte foto geen raketwetenschap, het is gemakkelijk na een paar goede pogingen te reproduceren.

Wat is de perfecte espresso-opname?

Er is niets beters in de wereld dan een perfect gemaakte koffie drinken, en het begint allemaal met een geweldige espresso. Een goed geëxtraheerd schot brengt de subtiele eigenschappen en aardse ondertoon van een koffiemengsel naar voren. De koffie is niet bitter of zuur, eerder evenwichtig van smaak.

Hoe wordt espresso gemaakt?

Wat we zoeken is om binnen 25-30 seconden heet water door ongeveer 18 gram koffie te laten lopen voor een mand met dubbele shot. Timing is de sleutel. Als het schot te >koffiemachine stroomt, zoals te zien is in de video hieronder:

Het espresso-bereidingsproces

(1) Reinig het groepshoofd en de machine

Een schone machine en groepshoofd zijn net zo be>

(2) Maal uw koffie

Zodra de koffiemachine schoon is, malen we de koffie in het groepshoofd. Deze stap is afhankelijk van de apparatuur die u hebt. Sommige cafés hebben automatische slijpmachines, anderen hebben een dosisafhankelijke. Het be>

(3) Tamp uw koffie en start de extractie

Zet de gemalen koffie in de groepskop met een platte vinger / leveller of geef de groepskop een paar zachte tikken op uw tafelblad / bank om de maling gelijkmatig te verdelen. Laat vervolgens uw groepshoofd evenwijdig aan uw bank rusten. Pak je stamper en plaats deze voorzichtig op de gemalen koffie in je groep. Oefen ongeveer 15 kg druk direct op de koffie uit. Draai, op weg naar boven, de stamper 90 graden om een ​​vlak oppervlak te creëren.

Onthoud dat dit een eenvoudige beweging is; er is geen behoefte aan extra klikken, kloppen of koffie maken - gewoon een simpele duw en draai. Plaats vervolgens uw verpulverde koffie onmiddellijk in de koffiemachine voor het extraheren om te voorkomen dat de koffie verbrandt.

(4) Tijd uw koffieopname

U wilt dat uw foto tussen 25 en 30 seconden uit uw espressomachine stroomt. Dit tijdsbestek zorgt voor de best smakende espresso en het hangt allemaal af van de eerder genomen stappen. Een woord van waarschuwing echter, de koffietijd zal meerdere keren gedurende de dag veranderen als gevolg van factoren zoals vochtigheid, de fijnheid van de koffiemaling en de barista die de koffie zet. Controleer dus elk uur alle voorgaande variabelen om een ​​consistent goed gemaakte espresso te garanderen.

(5) Proef je espresso!

De laatste stap is een van de meest verwaarloosde bij het maken van espresso - het proeven van uw koffie! Barista's zijn als koks; zeer gespecialiseerde koks. En wat doen koks voordat ze hun maaltijden serveren? Ze proeven hun eten! Barista's zouden hetzelfde moeten doen. Er is geen betere uiteindelijke kwaliteitscontrole dan een laatste smaaktest. Natuurlijk kan dit niet altijd, maar minstens 3 keer per dag: eenmaal in de ochtend bij het openen van de winkel, nog eens om 12.00 uur en de derde na de drukke drukte van de dag.

En daar hebben we het. Volg de bovenstaande stappen en je zult in een mum van tijd een uitstekende espresso slingeren. Maar zoals altijd, oefening baart kunst dus zorg ervoor dat je de bovenstaande gids in actie uitprobeert.

Bekijk ook onze gids voor het stomen van melk om je espresso te matchen met geweldige melk!

Over de auteur Ivan Bez

Ivan is de oprichter van Latte Art Guide en een barista met meer dan 5 jaar ervaring. Hij houdt van koffie en wil mensen helpen hun koffie te verbeteren. Lees hier meer over hem.

Volg me op:

gerelateerde berichten

11 mrt. 2016

Hoe koffie te zetten zonder koffiezetapparaat

30 januari, 2016

12 verschillende soorten koffie uitgelegd

Populaire posts

12 verschillende soorten koffie uitgelegd
Basics
30 januari 2016
Hoe melk te stomen voor Barista-koffie
Basics
22 februari 2013
De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade
Commentaar
29 okt. 2013
3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019
Slijpmachines beoordelingen
24 juli 2016