border=0

Hoe onderhoud je je koffiemolen?

Een groot aantal details kan de koffiekwaliteit beïnvloeden, die allemaal kunnen worden beperkt met de juiste hoeveelheid zorg en hoogwaardige apparatuur. Vandaag kijken we naar de vaak verwaarloosde koffiemolen .

Hoewel niet iedereen de beste uitrusting kan hebben, zijn er altijd eenvoudige stappen die kunnen worden genomen om de algehele kwaliteit van uw koffie te verbeteren, waaronder schoonmaken.

In navolging van mijn laatste lijst met reinigingstips , dacht ik dat ik een artikel zou schrijven dat specifiek was gebaseerd op het meer verwaarloosde koffiezetapparaat - koffiemolens. In mijn vroege dagen als een barista verwaarloosde ik vaak het schoonmaken van de molen, maar na het volgen van de onderstaande tips zag ik verbeteringen in mijn algehele koffiekwaliteit, zowel thuis als in een café.

Waarom zou je schoonmaken?

Maar voordat we mijn reinigingsmethoden bespreken, laten we snel bespreken waarom het reinigen van de molen uw koffie verbetert. Het komt allemaal neer op de aard van koffiebonen - het is een bederfelijk, olieachtig product. Koffie degradeert na verloop van tijd als gevolg van zuurstof en hitte, en hoe >

Superfijne koffiedeeltjes zijn de be>

Koffiemolen Reinigingstips

Om de aanval van oude maling te bestrijden en uw algehele koffiekwaliteit te verbeteren, is reiniging essentieel. Maar hoe vaak moet je je grinder schoonmaken? Het antwoord is dat je binnen redelijkheid nooit te schoon kunt zijn. Wanneer je een rustige periode hebt en vooral aan het einde van de dag, volg dan deze best practices als je tijd hebt:

  1. Sluit de goot van de koffiecontainer en maal overtollige koffie eruit.
  2. Schakel de stroom uit.
  3. Verwijder het koffiebonenreservoir.
  4. Haal de koffie uit de container en doe deze in een zak.
  5. Als u een handmatige doseermolen heeft, dient u de messen in te storten. Deze stap reinigt de binnenkant van uw molen. Hiervoor moet je een geribde toiletplunjer aanschaffen (niet die uit de badkamer). (a) De plunjer moet vlak over de messen zitten en afdichten over de kraag. (b) Duik weg en zorg ervoor dat u alle koffie opvangt die eruit komt. Tijdens het instorten verwijdert u kleine delen van de maling in de molen. (c) U moet het koffiebonenreservoir weer plaatsen en de molen een paar seconden activeren. Herhaal de bovenstaande stappen een paar keer om een ​​grondige reiniging te krijgen.
  6. Als u een automatische doseermolen heeft, grijp dan een vacuüm. (a) Gebruik een opzetstuk van uw stofzuiger. (b) Plaats de koffiecontainer terug, stel de grill bloot waar de koffie in valt en houd het vacuüm erop. (c) Activeer de molen om eventuele schuurdeeltjes te verwijderen totdat u alleen het metaal rondom de grill ziet. Ik raad aan een commercieel vacuüm te gebruiken voor dit proces.
  7. Was uw koffiebonenreservoir en verwijder alle vlekken. Droog de container vervolgens grondig voordat u hem terug op de molen plaatst.
  8. Zet de molen weer in elkaar.
  9. Veeg de doseerkamer schoon met een vochtige doek.

De bovenstaande tips geven je een merkbare verbetering van je kwaliteit, omdat het voorkomt dat oude koffie zich ophoopt. Als u uw reinigingspraktijken echter naar een ander niveau wilt tillen, kunt u de molen volledig (wekelijks of maandelijks) demonteren en alle binnenkant reinigen. Het is het beste om dit alleen te doen als je een ervaren knutselaar bent. Maar zo>

Over de auteur Ivan Bez

Ivan is de oprichter van Latte Art Guide en een barista met meer dan 5 jaar ervaring. Hij houdt van koffie en wil mensen helpen hun koffie te verbeteren. Lees hier meer over hem.

Volg me op:

gerelateerde berichten

11 mrt. 2016

Hoe koffie te zetten zonder koffiezetapparaat

30 januari, 2016

12 verschillende soorten koffie uitgelegd

Populaire posts

12 verschillende soorten koffie uitgelegd
Basics
30 januari 2016
Hoe melk te stomen voor Barista-koffie
Basics
22 februari 2013
De meest obscure koffie die je maakt als een barista - een beetje tirade
Commentaar
29 okt. 2013
3 Beste koffiemolens voor thuis: een baristagids 2019
Slijpmachines beoordelingen
24 juli 2016